Тел Авив — Министерството на здравеопазването на Ивицата Газа, управлявано от

...
Тел Авив — Министерството на здравеопазването на Ивицата Газа, управлявано от
Коментари Харесай

Представители на Хамас и медици казват, че Израел е заобиколил 2-ра болница в Газа, докато бебета от Ал-Шифа достигат Египет

Тел Авив — Министерството на здравеопазването на Ивицата Газа, ръководено от Хамас, споделя, че 13 000 души са били убити на палестинската територия, откогато Израел е пуснал своята войска акция против Хамас в отговор на кървавата терористична офанзива на групата от 7 октомври. В понеделник сутринта имаше известия, че израелските сили са обкръжили болница в унищожената северна половина на анклава на фона на въздушни удари в региона, като здравното министерство сподели, че съвсем 3000 души са се приютили в оборудването.

Министерството на здравеопазването сподели, че израелски снаряд е блъснал втория етаж на болничното заведение, убивайки минимум 12 души, а медицински служащ в заведението, Марван Абдалах, сподели пред френската осведомителна организация Агенция Франс Прес в телефонно изявление - с чута пукотевица на назад във времето - че израелските танкове се е доближил на 200 ярда от болничното заведение и военни снайперисти могат да се видят на върха на околните здания.

Говорител на ръководеното от Хамас Министерство на здравеопазването, представен от AFP, сподели към 600 пациенти, 200 здравни служащи и към 2000 цивилни, прогонени от домовете си в района, се укриваха в оборудването.

IDF не удостовери незабавно интервенции към индонезийската болница, само че до момента в който обстановката там остава неразбираема, най-сетне имаше вяра за десетки на недоносени бебета, които са били измежду хиляди цивилни, хванати в капан в болничното заведение Ал-Шифа в град Газа, в централната част на територията.

евакуиран от Ал-Шифа в събота, няколко дни откакто израелските сили навлязоха в разтегнатия болничен комплекс, с цел да го обезопасят и да търсят доказателства за командния център на Хамас, за който от дълго време твърдяха, че е прикрит под оборудването.

>

Натъпкани в дребни захранвани с акумулатори инкубатори, новородените и недоносените бебета бяха превозени в неделя от град Газа до южната част на линията, а египетските вести оповестиха в понеделник, че 29 са били превозени през граничния пункт Рафа в Египет за здравно лекуване. Световната здравна организация сподели пред организация Ройтерс, че 28 бебета са били трансферирани в Египет, само че три са останали в родилна болница в южната част на Газа, където са били лекувани за „ съществени инфекции “.

Д-р. Мохамад Закут, доктор в Al-Shifa, сподели, че осем от бебетата, изведени от болничното заведение - която Световната здравна организация разказва като " зона на гибелта " след седмици, попаднали в разгара на войната Израел-Хамас - не са оживели отчайващи условия в заведението, преди да могат да бъдат трансферирани.

Той сподели, че бебетата са страдали от признаци, в това число гастрит и дехидратация с повръщане и диария, сепсис заради липса на медикаменти и хипотермия, защото дефицитът на гориво значи инкубаторите на болничното заведение не можеха да действат в дните преди прехвърлянията да бъдат улеснени.

Израелските отбранителни сили (IDF), подкрепяни от държавното управление на Съединени американски щати, от дълго време споделиха, че най-голямата болница в Газа служи като команден център за Хамас. В неделя IDF пусна още видео като доказателство за тази хипотетична база, в това число изображения на „ укрепен тунел “, който съгласно тях минава на 180 фута под комплекса на дълбочина повече от 30 фута.

IDF също по този начин показа нови детайлности за гибелта на един от своите, 19-годишният боец Ноа Марчиано, който беше открит мъртъв в петък, откакто беше взет за пленник от Хамас по време на терористичния удар на 7 октомври в Южен Израел.

„ Хамас умъртви Ноа в болница Шифа “, сподели високопоставеният представител на IDF Даниел Хагари през уикенда.

Междувременно военните пуснаха нов видеоклип от охранителна камера в Ал-Шифа, който съгласно тях демонстрира Бойци на Хамас принудиха други двама заложници да влязат в болничното заведение на 7 октомври. Местонахождението на тези двама души остана незнайно в понеделник.

Четиридесет и пет дни откогато Хамас — от дълго време избрана като терористична група от Израел, Съединени американски щати и множеството на Европа — провокира бурния боен отговор на Израел, като умъртви към 1200 души с изненадващата си офанзива, хиляди палестинци, в това число ранени и сериозно заболели пациенти, към момента се опитваха да избягат в южната част на Газа в понеделник с всички вероятни средства.

Paghad Abu Assy, 11, беше измежду тези, които са създали пътуването. Тя сподели, че половината й другари са били убити, само че тя към момента мечтае за бъдещето, когато „ войната ще свърши и мога да стана доктор и да завърша образованието си. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР